Kamera vidi u mraku, poštene i lupeže, prepoznaje im lica i registracije

Canon je objavio da razvija mrežnu nadzornu kameru visoke osjetljivosti opremljenu objektivom s velikim povećanjem koja će omogućiti jasan prikaz objekata teško uočljivih golim okom. Bit će opremljena ultra-telefoto objektivom velikog otvora, žarišne duljine veće od 600 mm uz F-vrijednost od 2,4 koja omogućava ulaz velikoj količini svjetla. Objektiv će se sastojati od asferičnih i UD (elementi ultraniske disperzije – Ultra Low Dispersion) elemenata koji smanjuju pojavu kromatskih aberacija, inače sve izraženijih što se veličina otvora povećava. Spoj objektiva velikog otvora sa senzorom visoke osjetljivosti i slikovnim procesorom visokih performansi omogućit će prepoznavanje lica subjekta, i to u boji, na udaljenosti od 100  metara, čak i u tamnim okruženjima u kojima razina svjetlosti ne prelazi 0,08 luksa, što otprilike odgovara svjetlosti mjesečine.

Kamera će, kažu, biti prikladna za primjene poput urbanog nadzora s krovova zgrada i za identificiranje registarskih pločica automobila na cesti ne samo po danu, nego i u uvjetima noćnog nadzora, a prodaja se očekuje u 2016.

Razliku u kvaliteti slike običnih nadzornih kamera i buduće Canonove u uvjetima niske vidljivosti, možete vidjeti na priloženoj fotografiji.

3db84515c5c08578bc6c4ca0aac12eb6