Canon obilježava desetu godišnjicu serije EOS 5D !

eos-5ds

 

Canon obilježava desetu godišnjicu svoje znamenite serije EOS 5D

EOS 5D prvi je put predstavljen u septembru 2005. i transformirao je tržište DSLR fotoaparata kao prvi napredni DSLR fotoaparat za amatere koji je koristio CMOS senzor punog kadra dostupan po konkurentnoj cijeni, taj fotoaparat omogućio je fotografima entuzijastima da iskoriste impresivnu kvalitetu slike i kreativne fotografske alate koji su tradicionalno bili dostupni samo s profesionalnim DSLR aparatima s 35-milimetarskim senzorom, pridonijevši tako daljnjem širenju i uspjehu fotoaparata sa senzorom punog kadra.

U novembru 2008. Canon je predstavio model druge generacije iz ove serije – čuveni EOS 5D Mark II koji je utabao put snimanju filmova. Uređaj je revolucionirao snimanje Full HD videa za fotografe i iskoristio popularnost DSLR-ova za snimanje filmova. EOS 5D Mark II zatresao je filmsku industriju i industriju snimanja videozapisa videoperformansama velikog senzora po konkurentnoj cijeni. U spoju s iznimnom kvalitetom slike i većim nadzorom nad dubinom polja omogućio je snimateljima da iskoriste Canonovu široku ponudu različitih zamjenjivih objektiva iz serije EF koja se u to vrijeme sastojala od više od 64 modela, omogućujući širok spektar slikovnih mogućnosti.

U martu 2012. Canon je predstavio EOS 5D Mark III koji je značajno poboljšao slikovne i videomogućnosti prethodnog modela te ponudio povećanu preciznost automatskog fokusiranja i veću brzinu uzastopnog fotografiranja. EOS 5D Mark III doživio je velik uspjeh na tržištu i kao jedan od tvrtkinih najboljih DSLR fotoaparata služi kao pokretač neprekidnih inovacija u seriji EOS.

U februaru 2015. Canon je predstavio i EOS 5DS i EOS 5DS R – transformirajući sustav EOS s novom generacijom DSLR fotoaparata punog kadra i ultravisokom razlučivošću. Nadilazeći granice 35-milimetarskih senzora, novi fotoaparati nude najveću razlučivost ikad viđenu u senzorima punog kadra – zapanjujućih 50,6 megapiksela.

Kroz vlastitu proizvodnju svih vitalnih dijelova digitalnih fotoaparata EOS Canon je stvorio izuzetno robusnu ponudu. Svaki model u seriji, uključujući EOS 5D, konstruiran je da ponudi najbolje slikovne performanse zahvaljujući evoluciji u inovativnoj tehnologiji. Da bi podržao različite potrebe fotografa, Canon će i dalje unaprjeđivati svoju seriju DSLR fotoaparata EOS koja uživa široku podršku među profesionalnim korisnicima, ali i amaterima i entuzijastima.